Dosar penal alcool/droguri. Permis reținut alcool/droguri.

Dosar penal alcool/droguri. Permis reținut alcool/droguri.2021-08-31T22:01:54+03:00

Consultanță juridică online

Consumul de alcool sau de droguri

Dacă ați fost surprins la volanul unui autovehicul ulterior consumului de alcool sau de droguri, vă stăm la dispoziție pentru o consultanță juridică.

Întrebări frecvente

Conducerea unui autovehicul ulterior consumului de alcool sau a drogurilor se pedepsește?2021-08-02T18:30:43+03:00

Conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive (droguri) constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea, potrivit Codului Penal.

Ce se întâmplă dacă ești prins conducând după ce ai consumat alcool/droguri?2021-08-02T18:30:03+03:00

Șoferului surprins cu o alcoolemie peste limita legală sau sub influența drogurilor, i se deschide un dosar penal pentru alcoolemie sau sub influenta drogurile și va avea permisul de conducere reținut. Dosarul penal pentru alcool la volan sau sub influenta drogurilor este cercetat inițial de către poliție, urmând ca șoferul în cauză să dea o declarație cu privire la fapta sa de conducere sub influența alcoolului sau a drogurilor, apoi dosarul va fi trimis de poliție către procurorul competent, care va da o soluție în cauză.

De asemenea, șoferul va fi condus la o unitate spitalicească sau la INML pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei sau a prezentei drogurilor in organism. De mentionat ca refuzul de recoltare a probelor biologice constituie o altă infracțiune, care se sancționează tot cu închisoarea.

Ce se întâmplă după terminarea urmăririi penale?2021-08-02T18:27:26+03:00

În funcție de rezultatul cercetărilor și de valorile alcoolemiei sau a prezenței drogurilor în organism, dosarul penal este soluționat de instanța de judecată competentă de la locul depistării în trafic, iar cel în cauză va răspunde penal pentru conducerea sub influența alcoolului.

Voi mai putea conduce după ce mi se va deschide dosar penal?2021-08-02T18:26:16+03:00

Este foarte important de reținut că șoferul depistat conducând sub influența alcoolului sau a drogurilor, va avea permisul reținut până la soluționarea definitivă a cauzei la instanță, urmând ca, în funcție de pedeapsa stabilită de instanță, șoferul în cauză să își păstreze permisul sau să îi fie anulat. Nu în ultimul rând, atragem atenția că șoferul cu permisul reținut pentru alcool care se urcă la volan comite o nouă infracțiune, de asemenea pedepsită cu închisoarea.

Cum mă poate ajuta un avocat?2021-08-31T22:56:09+03:00

În situația în care ați fost depistat în trafic sub influența alcoolului sau a drogurilor și vi s-a întocmit un dosar penal pentru alcool la volan sau sub influența drogurilor, vă oferim consultanță juridică și reprezentare atât la poliție cât și la instanță.

10+

Ani de experiență

350+

Dosare penale soluționate favorabil

3

Avocați dedicați

Go to Top