Accident auto cu victimă (pentru ȘOFER), cerere prelungire drept de circulație

Accident auto cu victimă (pentru ȘOFER), cerere prelungire drept de circulație2021-08-31T22:00:35+03:00

Consultanță juridică online

Accident auto cu victimă. Sfaturi juridice pentru șoferul vinovat

Producerea unui accident de circulație cu victimă reprezintă un eveniment nefericit atât pentru persoana vătămată cât și pentru conducătorul auto, cu numeroase implicații legale.

Întrebări frecvente

Ce se întâmplă dacă am fost implicat într-un accident auto?2021-08-26T11:14:58+03:00

Este important să știți că șoferului implicat în accident i se va întocmi un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și i se va lua o declarație de către organele de poliție competente de la locul producerii accidentului.

Pot să conduc până la soluționarea cauzei?2021-08-26T11:15:39+03:00

De asemenea, după efectuarea primelor cercetări la fața locului,  conducătorul auto va avea permisul de conducere reținut și i se va elibera o dovadă cu drept de circulație, care va putea fi prelungită periodic și în baza căreia șoferul va putea circula până la soluționarea cauzei, dar și o dovadă de reparații, în situația în care au existat și pagube materiale.

Ce se va întâmpla cu dosarul penal?2021-08-26T11:16:22+03:00

Din postura de conducător auto trebuie să știți că soluția din dosarul penal deschis în urma accidentului va depinde de numărul de îngrijiri medicale pe care persoana vătămată le va necesita precum și dacă aceasta formulează plângere penală.

Dosarul penal pentru accident auto cu victimă este cercetat inițial de către poliție, urmând ca atât șoferul în cauză cât și persoana vătămată vor trebui să dea o declarație, apoi dosarul va fi trimis de poliție către procurorul competent, care va da o soluție în cauză.

Dacă nu vor fi îndeplinite condițiile prevăzute de lege pentru ca fapta să fie considerată infracțiune, și anume, numărul de zile de îngrijiri medicale este mai mic de 90 sau persoana vătămată nu depune plângere penală, cauza va fi clasată. Soluția de clasare vă va fi comunicată și împreună cu acesta vă veți putea recupera permisul de conducere.

Cum mă poate ajuta un avocat?2021-08-31T21:24:06+03:00

Deși circumstanțele în care se petrec accidentele auto cu victimă variază, etapele incipiente sunt aceleași și este indicat să le cunoașteți pentru a facilita soluționarea acestui eveniment neplăcut într-o manieră favorabilă.

În situația în care ați fost implicat într-un astfel de accident, vă oferim consultanță juridică și reprezentare în cauzele penale respective.

10+

Ani de experiență

350+

Dosare penale soluționate favorabil

3

Avocați dedicați

Go to Top